Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mohu dítěti někdy podat i něco „nezdravého“?

Sváteční chvíle mohou být příležitostí k podávání speciálních potravin. Vaší odpovědností je však naučit dítě rozpoznávat skutečnou výživovou hodnotu a použití jednotlivých potravin.
|
Typ článku: Poradna výživy

Škroboviny, zelenina a ovoce jsou základem dětské stravy. Čokoládové bonbony, zmrzlina, sýry, mléko a maso jsou „lahůdkami", které by měly být (případně) rezervovány jen pro narozeniny, svátky anebo jiné výjimečné příležitosti. Taková jídla by měla být zřetelně odlišena od potravin, které nejlépe uspokojují výživové požadavky a napomáhají zdraví.

Důležitou rolí hospodyně je držet nezdravá tučná a sladká jídla mimo dosah/domov a udělat všechno pro to, aby rodina měla k dispozici širokou nabídku výživných potravin. Když si budete rezervovat konzumaci „lahůdek" pouze pro příležitosti, kdy vyrážíte na jídlo někam mimo domov, bude snazší pro vás i pro vaši rodinu odolat pokušením, která tyto pokrmy přinášejí.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2911
Datum: 11. 7. 2012