Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Mám zvýšený cholesterol. Lékař mi doporučil jíst často strakaté fazole. Můžete mi to vysvětlit?

Pokusím se. Strakatá fazole při namočení výrazně zvětšuje svůj objem. Je to proto, že obsahuje i vlákninu, která je ve vodě rozpustná. Právě tento druh vlákniny nejúčinnější snižuje cholesterol v krvi.
Rubrika: Cholesterol
|
Typ článku: Rady lékaře

Takže strakatá fazole byla dobrá „trefa", ale do té samé kategorie patří i sója, čočka, fazole mungo, cizrna, sušené ovoce (švestky, meruňky, jablka), ovesné vločky, neloupaná rýže...

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 5974
Datum: 19. 11. 2007