Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Trojboj proti LDL cholesterolu

Podle šéfredaktora American Journal of Cardiology je hlavním rizikovým faktorem pro vznik aterosklerotických plátů zvýšená hladina LDL cholesterolu v krvi.
Rubrika: Cholesterol
|
Typ článku: Poradna výživy

Aby se významně snížila hladina LDL cholesterolu (pod 3,0 mmol/L nestačí, optimální je 1,3 až 1,8 mmol/L), je potřeba výrazně snížit konzumaci tří potravin či jejich složek: trans-tuků, které obsahují zejména průmyslově zpracované potraviny a přirozeně maso a mléčné výrobky; nasycených tuků přítomných v živočišných produktech a v nezdravém (rafinovaném) jídle nízké nutriční hodnoty (fast-food apod.); a v jisté míře také cholesterolu z živočišných produktů, obzvláště vajec.

Počet přečtení: 468
Datum: 28. 9. 2022