Lze dosáhnout i v dnešní době optimálního zdraví? | Prameny zdraví

Lze dosáhnout i v dnešní době optimálního zdraví?

Problémem dneška je kvantitativní nadvýživa, velký přebytek energie, tuků, bílkovin a soli. Za tento blahobyt platíme draze tím, že prohráváme boj s civilizačními nemocemi. Potřebujeme jíst jednodušeji a přirozeněji.

Lze dosáhnout i v dnešní době optimálního zdraví?

Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Zní to možná neuvěřitelně, ale existuje způsob stravování, se kterým dokážete předejít nejčastěji se vyskytujícím civilizačním nemocím a který vám také pomůže v léčbě, pokud již takovou nemocí trpíte. Tento typ stravování se skládá především z potravin v jejich přirozené formě, jednoduše připravených, s minimálním použitím tuků, olejů, cukru a soli. Obsahuje velice málo rafinovaných a jinak vysoce upravovaných potravin. Konzumace potravin živočišného původu je výrazně omezena.

Jednodušší způsob stravování vede k lepšímu zdraví a větší vitalitě. Takto si můžete dopřát větší porce, aniž byste se museli obávat ztloustnutí a možná, že i ušetříte na výdajích za potraviny. To je, myslím, celkem lákavá nabídka.

Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu

Počet přečtení: 2 645 Datum: 23. 4. 2009