Limonády překyselují a rozrušují zubní sklovinu | Prameny zdraví

Limonády překyselují a rozrušují zubní sklovinu

Limonády se nedoporučuje užívat ani mezi jídly. Zvyšují totiž oproti vodě vylučování žaludečních šťáv třiapůlkrát až pětkrát. Mnohé obsahují cukr. Mají vysoký obsah sodíku.

Limonády překyselují a rozrušují zubní sklovinu

Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy

Jejich poměr vápníku a fosforu je nízký, jinými slovy nejsou potravinou, která pomáhá předcházet osteoporóze. Sycení kysličníkem uhličitým má za následek kyselou reakci; jsou-li sladké limonády popíjeny během celého dne, rozrušují zubní sklovinu.

Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University

Počet přečtení: 2 847 Datum: 21. 3. 2009