Jsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách? | Prameny zdraví

Jsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách?

Hrách – zvláště mladý zelený hrášek, a to i mražený – je o mnoho snadněji stravitelný než suché luštěniny. Obsah bílkovin není v hrášku tak velký jako ve fazolích či v sóji, ale zato obsahuje kromě vitamínů skupiny B i vitamín C a chlorofyl.

Jsem po operaci žlučníku a těžko trávím vařené fazole. Můžu jíst hrách?

Rubrika: Luštěniny | Typ článku: Rady lékaře

Zelený hrášek je vhodný pro lidi s poruchami trávení a pro rekonvalescenty po většině operací trávicího traktu.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 5 128 Datum: 17. 12. 2007