Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B | Prameny zdraví

Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B

Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého sezamu a soli a jejich následným rozdrcením buď v hmoždíři, či mixéru a to tak, aby semínka zůstala zhruba z 60 % v celku. Poměr soli a sezamu se pohybuje od 1:7 až 1:22.

Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Encyklopedie

Gomasio dodává slanou chuť s menším množstvím koncentrované soli, která je zde navíc vhodně navázána na sezamový olej.

Uchovává se v lednici maximálně po dobu jednoho týdně, pak hrozí jeho žluknutí. Obsahuje velké množství vápníku, železa a vitamínů skupiny B. Slouží ke kořenění obilovin, zeleniny a rýže.

Počet přečtení: 2 814 Datum: 17. 12. 2007