Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Ostatní potraviny

Maniok

Hlíza keře, který se pěstuje v tropických oblastech Ameriky, Afriky a Asie. Jí se vařený jako brambory a pro mnohé obyvatele zemí...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Brambor

Francisco Pizzaro přivezl brambory z Peru do Sevilly v roce 1543, a protože se velmi dobře ujaly, rychle se rozšířily po celém...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Žampiony

Žampiony jsou velmi oblíbené pro svoji příjemnou chuť. K přípravě jídel se jich začalo používat začátkem 20. století a od...Rubrika: Houby | Typ článku: Encyklopedie

Povijnice jedlá

Španělé přivezli povíjnici jedlou z Haiti do Evropy, odkud se následně rozšířila do celého světa. V hlíze povíjnice jedlé...Rubrika: Brambory | Typ článku: Encyklopedie

Šalvěj

Jako koření se používají listy a vrcholky stonků před rozkvětem. Čerstvé listy mají výraznou chuť, kterou po usušení...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Saturejka

Používá se čerstvá nať a lístky. Po usušení její vůně ještě zesílí. Přidáváme ji do luštěnin, polévek, salátů, k...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Rozmarýn

Rozmarýn pěstujeme v květináči. Přes léto může být venku, ale nesnáší mrazy. Jako koření používáme čerstvé nebo sušené...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie

Spirulina chráni před vlivy radiace

Spirulina je modrozelená řasa známá svojí náročností na čistotu prostředí ve kterém žije. Je zdrojem přirozených, lehce...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie

Sladovit

Je sušený a zdravý přírodní výtažek z naklíčeného ječmene, sladu. Používá se jako sladidlo. Ve 100 gramech jemně...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Encyklopedie

Mořská řasa spirulina stabilizuje krevní cukr

Spirulina je jednobuněčná modrozelená řasa mikroskopické velikosti a spirálovitého tvaru. Odtud tedy její název. Daří se jí v...Rubrika: Mořské řasy | Typ článku: Encyklopedie
|< < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|