Stravování | Prameny zdraví

Stravování

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených čajů …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Rozhodující jsou celkové stravovací návyky

Švédští vědci analyzovali stravovací návyky 25 tisíc dospělých, kteří netrpěli cukrovkou, kardiovaskulárním onemocněním ani …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Obědváte v práci?

Věděli jste, že průměrný kancelářský stůl obsahuje až 400krát více bakterií než sedátko na toaletě?

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Jaká je vaše „vstupní zelenina“?

Ať už chcete zhubnout, cítit se lépe nebo předcházet nemocem, jedna zdravotní rada vám pomůže – jezte více zeleniny. Dobře víte, …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Potraviny nám všelicos vyprávějí

Zvuk, který vydávají potraviny při kousání, je pro nás možná stejně důležitý jako chuť, vůně a vzhled. Vědci na University of …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Chcete žít déle? Nepřecpávejte se!

Již dříve bylo ukázáno, že snížení příjmu kalorií za současného zajištění dostatku živin vede k prodloužení života.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Synergie z rajské zahrady, nebo výživový „superslepenec“?

Jistě jste již zvažovali, zda sáhnout po vitaminových doplňcích nebo „zázračných“ preparátech a výtažcích.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Změňte jídlo – a změníte svět

Pěstování, balení, převoz a příprava potravin má obrovský dopad na Zemi, na které žijeme.

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Kuskus: rychle zasytí

Tohle tak trochu legrační slovo neoznačuje část celku ani nějakou zábavu. Kuskus – to může být i vačnatec v pěkném kožíšku – …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Články

Grahamová mouka a její historie

Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy
1 2 3 415