Strava

  • Máta

    Rubrika: Bylinky  |  Typ článku: Přírodní léčba  |  24.07.2014 00:00  |  Počet přečtení: 103

    Existují stovky druhů máty, do jejíhož botanického příbuzenství patří i další velmi známe bylinky, jako je např. bazalka, dobromysl, rozmarýn nebo tymián.

  • Skladování potravin

    Rubrika: Stravování  |  Typ článku: Články  |  24.06.2014 00:00  |  Počet přečtení: 379

    Výrobky z obilovin, zelenina i ovoce se uchovávají daleko snadněji než živočišné produkty. Fazole, hrách i čočka se bez problémů dají skladovat ve vzduchotěsných dózách, nemusejí se uchovávat v chladničce. Jen výjimečně jsou napadeny brouky, jejich vnější vrstva je...

  • Jablko, král mezi ovocem

    Rubrika: Ovoce  |  Typ článku: Encyklopedie  |  27.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 553

    Jablka byla kdysi oblíbeným ovocem starověkých Řeků i Římanů. Jabloně původně rostly ve východní Evropě a v jihozápadní Asii. Nyní se jablka pěstují v mírném klimatu řady zemí skoro po celém světě.

  • Český chléb schází na úbytě

    Rubrika: Výživová poradna  |  Typ článku: Články  |  20.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 542

    Bochníky, co jsou schválně nedopečené, pytle nacpané enzymy a přídavnými látkami (tzv. éčka) ve skladech a starý chléb rozemletý do těsta. Tohle všechno najdete v průměrné české pekárně.

  • Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?

    Rubrika: Stravování  |  Typ článku: Rady lékaře  |  15.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 333

    Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná žitná krupice (12 %), kukuřičná krupice, pšeničná vláknina, kmín, jedlá sůl. Vypadá to celkem zdravě, jen mne trochu mate, proč je tam krupice a...

  • Zhoršují mléčné výrobky akné?

    Rubrika: Mléko  |  Typ článku: Rady lékaře  |  08.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 546

    Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám velmi ráda mléko a mléčné výrobky. Četla jsem, že v mléku se ale nacházejí bílkoviny, které jsou těžko stravitelné, dostávají se do jater a mohou přispívat ke zhoršení akné. Je to pravda?

  • Vaříme řepu, mrkev, brambory…

    Rubrika: Zelenina  |  Typ článku: Články  |  06.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 684

    Červená řepa by měla být opravdu červená a měla by chutnat sladce. Dá se jíst i její nať, která má jemnou chuť. Červenou řepu obvykle vaříme zvlášť a až později ji přidáváme k dalším druhům zeleniny, protože dokáže všechno obarvit do růžova. Červená řepa se...

  • Jídelníček batolat a malých dětí

    Rubrika: Výživová poradna  |  Typ článku: Články  |  22.04.2014 00:00  |  Počet přečtení: 494

    Děti mají menší žaludky než dospělí a vyšší potřebu živin na jednotku hmotnosti potravy, vzhledem k tomu nemusí být pro ně dostatečný takový čistě rostlinný jídelníček, který je vhodný pro dospělého.

  • Nebojte se ořechů

    Rubrika: Ořechy a semena  |  Typ článku: Encyklopedie  |  25.03.2014 00:00  |  Počet přečtení: 780

    V zimním období možná častěji než jindy ležely u vás na stole ořechy. A já se vás teď pokusím přesvědčit, abyste se do nich na jaře s chutí pustili! Každý ví, že ořechy jsou tučné (proto vyloupané ořechy opatrujte v chladničce a větší množství dokonce v...

  • Zelená síla pro budoucnost

    Rubrika: Zelenina  |  Typ článku: Články  |  18.03.2014 00:00  |  Počet přečtení: 811

    Měla babička pravdu, když nás nutila jíst každý den něco zeleného? Zelená listová je doslova zlatým dolem živin a fytolátek. Proč tedy průměrný strávník jí zelenou listovou zeleninu pouze jednou či dvakrát týdně?

1 2 3 89

Newstart - titulka

Štíhlá a zdravá

Zajímá mě

Nejnovější články

Provamel - titulka