Strava

  • Rehabilitace zeleniny

    Rubrika: Vegetariánství  |  Typ článku: Články  |  21.08.2014 00:00  |  Počet přečtení: 217

    Samotný termín vegetariánství implikuje životní styl charakterizovaný stravou bohatou na množství zeleniny. Prospívá zelenina zdraví? Nebo mu škodí?

  • Deset důvodů, proč kupovat biopotraviny

    Rubrika: BIO  |  Typ článku: Články  |  19.08.2014 00:00  |  Počet přečtení: 121

    Biopotraviny obsahují v průměru větší množství vitamínu C a nezbytných minerálů, jako vápníku, hořčíku, železa a chrómu, stejně tak antioxidantů, tak důležitých v boji proti rakovině.

  • Polévky – v létě mohou stačit…

    Rubrika: Výživová poradna  |  Typ článku: Články  |  12.08.2014 00:00  |  Počet přečtení: 198

    Polévky připravujte spíše než z vody ze zeleninového bujónu. Jako zeleninový vývar může posloužit něco tak jednoduchého, jako je trocha čistě rostlinného bujónu a tamari ve vodě, případně si můžete vyrobit svůj vlastní vývar z čerstvé zeleniny a vašich oblíbených...

  • Austrálie: obrovský nárůst popularity biobedýnek

    Rubrika: BIO  |  Typ článku: Články  |  07.08.2014 00:00  |  Počet přečtení: 145

    V Západní Austrálii se v poslední době staly dodávky bio ovoce a zeleniny do domácností velmi populárním podnikáním přesto, že zboží je dražší než konvenční.

  • Máta

    Rubrika: Bylinky  |  Typ článku: Přírodní léčba  |  24.07.2014 00:00  |  Počet přečtení: 189

    Existují stovky druhů máty, do jejíhož botanického příbuzenství patří i další velmi známe bylinky, jako je např. bazalka, dobromysl, rozmarýn nebo tymián.

  • Skladování potravin

    Rubrika: Stravování  |  Typ článku: Články  |  24.06.2014 00:00  |  Počet přečtení: 455

    Výrobky z obilovin, zelenina i ovoce se uchovávají daleko snadněji než živočišné produkty. Fazole, hrách i čočka se bez problémů dají skladovat ve vzduchotěsných dózách, nemusejí se uchovávat v chladničce. Jen výjimečně jsou napadeny brouky, jejich vnější vrstva je...

  • Jablko, král mezi ovocem

    Rubrika: Ovoce  |  Typ článku: Encyklopedie  |  27.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 631

    Jablka byla kdysi oblíbeným ovocem starověkých Řeků i Římanů. Jabloně původně rostly ve východní Evropě a v jihozápadní Asii. Nyní se jablka pěstují v mírném klimatu řady zemí skoro po celém světě.

  • Český chléb schází na úbytě

    Rubrika: Výživová poradna  |  Typ článku: Články  |  20.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 597

    Bochníky, co jsou schválně nedopečené, pytle nacpané enzymy a přídavnými látkami (tzv. éčka) ve skladech a starý chléb rozemletý do těsta. Tohle všechno najdete v průměrné české pekárně.

  • Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?

    Rubrika: Stravování  |  Typ článku: Rady lékaře  |  15.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 429

    Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná žitná krupice (12 %), kukuřičná krupice, pšeničná vláknina, kmín, jedlá sůl. Vypadá to celkem zdravě, jen mne trochu mate, proč je tam krupice a...

  • Zhoršují mléčné výrobky akné?

    Rubrika: Mléko  |  Typ článku: Rady lékaře  |  08.05.2014 00:00  |  Počet přečtení: 617

    Chtěla bych vás poprosit o radu. Mám velmi ráda mléko a mléčné výrobky. Četla jsem, že v mléku se ale nacházejí bílkoviny, které jsou těžko stravitelné, dostávají se do jater a mohou přispívat ke zhoršení akné. Je to pravda?

1 2 3 89

Newstart - titulka

Štíhlá a zdravá

Zajímá mě

Nejnovější články

Provamel - titulka