Strava | Prameny zdraví

Strava

Konzumace bioproduktů sníží množství pesticidů v našich tělech

Jak vědecké, tak laické důkazy svědčí o výhodnosti zařazování biopotravin do našeho jídelníčku.

Rubrika: BIO | Typ článku: Články

Vlašské ořechy jsou dobrým zdrojem bílkovin

Vlašské ořechy jsou velice výživné. Kdo nemá rád maso, vystačí i s ořechy. Jejich bílkoviny jsou stejně výživné jako ty z masa, a …

Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie

Višně obsahují antioxidanty i jód

Proč tu mám višně a ne třešně? Pozitivní účinky na zdraví jsou podobné, ale ve višních nebývají «podnájemníci», na rozdíl od …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Víno čistí cévy i střeva

Vysvětlovat, na co je víno, by bylo nošením dříví do lesa. Tekuté víno tedy přenechám jiným a zastavím se u vinných bobulí.

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Tofu je dobře stravitelná bílkovina, která pomáhá proti osteoporóze

Vypadá jako tvaroh, a není to tvaroh. Není z mléka, ale ze sóji. Snad vás neodradí doslovný překlad: Tofu = zkažené boby. To = …

Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Encyklopedie

Švestky čistí střeva i klouby

To je zvláštní, jedno ovoce, a já mám k němu dvojí vztah. Mohou za to školní jídelny. Pokud se za socialismu podával kompot, byl …

Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Špenát chrání oči, sliznici i pleť

Zelenina, kterou malé děti nemají rády. Ani já jsem jej neměla ráda. Zelená barva na talíři se mi nelíbila a tak jsem špenát vzala …

Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Fruktóza, cukrovka a naše játra

Je známo, že fruktóza se v těle vstřebává a metabolizuje zcela jiným způsobem než glukóza: tento proces nevyžaduje inzulin - …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Články

Špalda se považuje za zdravější druh pšenice

Lidé mají občas tendenci zesměšňovat to, co neznají, zdravou stravu pokládají za módní výstřelek a prohlašují, že oni žádné zrní …

Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Šalvěj pomáhá nejen při nemocech s mandlemi

Možná si myslíte, že šalvěj neznáte, že ji nepoužíváte. Ale jistě máte doma různé směsi koření, a kdybyste podrobněji prostudovali …

Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
1 2 3 499