Studie | Prameny zdraví

Studie

Přispívají aditiva k rakovině plic?

Strava bohatá na anorganické fosfáty, které se nacházejí v různých zpracovaných potravinách (maso a masné výrobky, sýry, nápoje a …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Funkce štítné žlázy a riziko potratu

Je známo, že snížená funkce štítné žlázy zvyšuje riziko potratu u těhotných žen. Nejčastějším způsobem, jak zjistit stav funkce …

Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Příjem ovoce a zeleniny vs. srdeční choroby

Podle studie publikované v odborném časopise European Heart Journal mají lidé, konzumující alespoň osm porcí ovoce a zeleniny …

Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Nechcete trombózu? Nesedejte si k okýnku!

Lékaři z American College of Chest Physicians (ACCP) prozkoumali všechny studie na toto téma od roku 2008 a zjistili zajímavou …

Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie

Vitamín E a rakovina

Chrání nebo nechrání vitamín E před rakovinou? Dosavadní výsledky studií byly značně rozporuplné. Zdá se však, že odpověď na tuto …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Snížení spotřeby cukru vede ke zvýšení HDL cholesterolu

Cukr, cukr, cukr – tak mnozí z nás si rádi pochutnají na něčem sladkém. Vysoká spotřeba limonád, ovocných džusů a slazených čajů …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Rozhodující jsou celkové stravovací návyky

Švédští vědci analyzovali stravovací návyky 25 tisíc dospělých, kteří netrpěli cukrovkou, kardiovaskulárním onemocněním ani …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Alkohol nepřináší žádné prospěšné účinky

Užívání alkoholu je třetím nejdůležitějším rizikovým faktorem předčasné úmrtnosti a invalidity. Alkohol je spojen s více než …

Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Vápník pod palbou

Zvýšený příjem vápníku z doplňků nebo dietních zdrojů zřejmě není tak efektivní pro udržení hustoty kostní hmoty (BMD) ani při …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Ovoce, zelenina a celé zrno prospívají střevu

Italští vědci zjistili, že když se 153 dospělých dobrovolníků přidržovalo stravy s vysokým obsahem ovoce, zeleniny a celozrnných …

Rubrika: Přírodní léčba | Typ článku: Studie
1 2 3 4157