Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví | Prameny zdraví

Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví

Dvacet let probíhající studie ukázala, že když ceny potravin rychlého občerstvení stoupají, lidé je konzumují méně. Desetiprocentní zvýšení ceny pizzy nebo limonády přineslo jedenácti-, resp. sedmiprocentní pokles jejich spotřeby.

Zvýšení cen rychlého občerstvení napomáhá zdraví

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie

Zdražení pizzy s limonádou celkem o dvacet korun mělo za následek snížený příjem kalorií, hubnutí a zlepšení inzulínové rezistence.

Vypadá to tedy tak, že bychom v zájmu zlepšení našeho zdraví měli usilovat o zvýšení daní na potraviny rychlého občerstvení.

Arch Intern Med 2010;170(5):420-426

Počet přečtení: 2 250 Datum: 29. 8. 2013