Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Způsobují jednoduché cukry větší vzestup hladiny krevního cukru než komplexní sacharidy?

Až do nedávné doby se předpokládalo, že jednoduché cukry se vstřebávají rychleji a způsobují větší vzestup hladiny krevního cukru než komplexní sacharidy - studie však ukázaly, že tomu tak vždy není.
|
Typ článku: Rady lékaře

Některé komplexní sacharidy jsou ve skutečnosti vstřebávány rychleji než některé jednoduché cukry. Různé druhy komplexních sacharidů přinášejí různou reakci hladiny krevního cukru. Např. brambory se vstřebávají rychleji a vzestup hladiny krevního cukru je o něco vyšší než při konzumaci rýže či kukuřice.

Tyto poznatky z nedávné doby mohou prospět lidem, kteří jsou velmi citliví na kolísání hladiny krevního cukru: diabetikům a těm, kteří strádají hypoglykémií či zvýšenou hladinou triglyceridů.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3385
Datum: 13. 1. 2012