Vláknina snižuje riziko pooperačních komplikací | Prameny zdraví

Vláknina snižuje riziko pooperačních komplikací

Lidé, kteří se podrobují operačnímu zákroku, jsou vystaveni zvýšenému riziku vzniku krevní sraženiny v nohou - ta může docestovat do plic a způsobit smrt. Bylo zjištěno, že strava s vysokým obsahem vlákniny toto riziko operačních komplikací snižuje.

Vláknina snižuje riziko pooperačních komplikací

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Pacienti, kteří se podrobují chirurgickému zákroku, často trpí po operaci sníženou aktivitou střev. Návrat k normální funkci střev může být značně uspíšen, pokud je pacientovi před operací podávána strava obsahující hodně vlákniny.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2 706 Datum: 15. 2. 2012