S droždím za lepší náladou
Běžci, kteří dostávali čtyři týdny po závodu denně přibližně lžičku potravinářského droždí, měli poloviční výskyt chorob horních …
Běžci, kteří dostávali čtyři týdny po závodu denně přibližně lžičku potravinářského droždí, měli poloviční výskyt chorob horních …
U těch, kteří jedli alespoň jednou týdně červené maso, hrozilo dvojnásobné riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku, u těch, …
Systematická studie a meta-analýza publikované v Journal of the American Medical Association sledovaly všechny významné …
Lidem, kterým se tvoří ledvinové kameny, se obvykle radí, aby omezili konzumaci červeného masa. Co ale kuřata či ryby? Na tuto …
Kapusta nejenže patří k potravinám s nejvyšším obsahem živin, ale zřejmě také pomáhá tělu bojovat s infekcí.
Zjistilo se, že koření, získávané z květu šafránu setého, pomáhá potlačovat příznaky Alzheimerovy choroby. Během šestnáct týdnů …
Konzumace citrusových plodů je dávána do spojitosti se sníženým rizikem mozkové mrtvice. Klíčem k řešení je fytonutrient obsažený …
Úroveň výskytu astmatu se v různých oblastech světa podstatně liší.
Studie financovaná Americkou kardiologickou společností porovnávala životní styl a stav tepen u téměř pěti set dvojčat. Zjistilo …
Na základě nejnovějšího průzkumu ve Spojených státech má jen čtvrtina lékařských škol v nabídce jeden kurz o výživě, oproti 37 % …