Kalorická hustota jídel a pocit nasycení
Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující je …
Dříve se vědci domnívali, že v pocitu nasycení hraje hlavní roli obsah tuku v potravě, nová studie však ukazuje, že rozhodující je …
Podle nové studie jsou důležitějšími vodítky pro odhad rizik obezity v dospělosti, spíše než porodní váha dítěte, matčina váha a …
Ovocné džusy, které obsahují sladidlo sorbitol anebo velké množství fruktózy mohou způsobovat u malých dětí plynatost a žaludeční …
V největší studii svého druhu (na 3643 lékařích, z nichž 631 bylo diagnostikováno s rakovinou prostaty a 808 s jiným druhem …
Podle britských vědců dokáže pravidelný pohyb (dvakrát či vícekrát týdně) snížit riziko řady druhů rakoviny (mezi jinými rakoviny …
Podle výsledků studie na devíti tisících Američanech jsou lidé, kteří zažívali v dětství četné špatné zkušenosti, náchylnější k …
Dr. Frank B. Hu z Harvard University prezentoval nejnovější výsledky velké studie na 84 000 zdravotních sestrách. Ženy s …
V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové …
Západní vlivy na čínskou stravu - jmenovitě více masa a mléčných výrobků, méně zeleniny a méně zeleného čaje - zvyšují riziko …
„Dojez tu zeleninu,“ je rada, jejíž rychlé uposlechnutí dokáže významně snížit riziko onemocnění cukrovkou.