Studie | Prameny zdraví

Studie

Sluneční radovánky

Teplejší jarní a letní dny znamenají více času stráveného venku. A i když je vystavení slunečnímu záření pro vaše zdraví dobré, …

Rubrika: Slunce | Typ článku: Studie

Varování před vejci

V USA budou kartóny s vejci již brzy muset být povinně označeny varováním před přítomností škodlivých baktérií společně s návodem, …

Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Zdravější kyčle bušením do asfaltu?

Výzkumníci objevili jednoduchou techniku, která u mužů posiluje kosti a tak snižuje riziko budoucí zlomeniny krčku. Je to jogging. …

Rubrika: Pohyb | Typ článku: Studie

Vitamin E ve vztahu ke ztrátě paměti

Vědci zjistili souvislost mezi špatnou pamětí a nízkou hladinou vitaminu E u starších lidí. Zlepšení stravy by mělo být cestou, …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Studie

Necháte se tetovat?

Tetování zvyšuje riziko onemocnění hepatitidou typu C, což je běžná virová infekce, která postihuje téměř dvě procenta americké …

Rubrika: Různé | Typ článku: Studie

Kojení ve vztahu k rakovině prsu

Kojení snižuje riziko rakoviny prsu až o 30% - a to nezávisle na počtu kojených dětí či věku matky při první a poslední laktaci.

Rubrika: Zdraví ženy | Typ článku: Studie

Cítíte se ve stresu? Vyrazte si na pěší výlet!

Anebo ještě lépe: zdolávejte hory, trampujte anebo sjíždějte divokou vodu. Texasští výzkumníci se zabývali některými extrémními …

Rubrika: Stres a psychika | Typ článku: Studie

Alkohol zdraví nechrání

Výsledky nové studie na skotských mužích nepotvrzují závěry některých předešlých studií, které uváděly, že konzumace alkoholu v …

Rubrika: Alkohol | Typ článku: Studie

Živočišné tuky zvyšují riziko dvou druhů rakoviny

Lidé, kteří mají v oblibě maso, sýry a plnotučné mléčné výrobky, si zvyšují riziko vzniku rakoviny jícnu a žaludku. Výskyt …

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Transmastné kyseliny a vysoký cholesterol

Vysoký příjem transmastných kyselin - což jsou tuky, které se nacházejí hlavně v margarínech - souvisí podle výsledku nové studie …

Rubrika: Stravování | Typ článku: Studie