Recepty

Barevné ražniči
1 1/2 kostky tofu silné asi 2,5 cm, 1 červená řepa (uvaříme ve slupce a oloupeme), 2 pl sójové omáčky, 1 1/2 čl solčanky, 1 čl...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty
Bezlepkové bochánky
2/3 š sojových bobů (2 š namočených - přes noc), 2 š vody, 2 pl medu, 2 pl oleje, 2 čl soli, 4 pl kokosu, 2 a 1/4 š kukuřičné...Rubrika: Moučníky, dezerty | Typ článku: Recepty
Bezmasý salát Caesar
Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky.Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty
Bezmasý salát Caesar
Veganská verze oblíbeného salátu s celozrnnými krutonky.Rubrika: Saláty | Typ článku: Recepty
Bílá fazolová polévka
2 šálky bílých fazolí, 8 šálků vody, 2 nakrájené cibule, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2 bobkové listy, 1/2 čl...Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty
Bílé fazole s nudlemi
2 šálky bílých fazolí (v suchém stavu), 6 šálků vody, 2 nakrájené cibule, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2...Rubrika: Luštěninová jídla | Typ článku: Recepty
Blanšírování zeleniny
Jde o velmi krátké vaření. Nakrájenou zeleninu vhodíme do vařící osolené vody a vaříme 30 vteřin až tři minuty. Pak vodu...Rubrika: Zeleninová jídla | Typ článku: Recepty
Bochánky se semínky
250 g celozrnné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 40 g slunečnicových semínek, 40 g sezamových semínek, 2 bílky, asi 180 ml...Rubrika: Chléb, pečivo, placky | Typ článku: Recepty
Boloňské tofu na špagety
cibule velká 1 ks, olej 1 pl, petržel velká 1 ks (150 g), mrkev střední 1 ks (70 g), rajčata oloupaná 2 ks, shoyou – sójová...Rubrika: Jídla z tofu a sóji | Typ článku: Recepty
Boršč
300 g oloupané červené řepy nakrájené na menší kousky, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, pastinák, celer, petržel, co dům dá)...Rubrika: Polévky | Typ článku: Recepty