Existují nějaké výjimky z doporučení omezovat sůl ve stravě?
Z obecného doporučení stravy s nízkým obsahem sodíku existuje několik vzácných výjimek. Lidé, kteří trpí nedostatečnou funkcí …
Z obecného doporučení stravy s nízkým obsahem sodíku existuje několik vzácných výjimek. Lidé, kteří trpí nedostatečnou funkcí …
Koncentrované zdroje soli mohou poškodit žaludeční výstelku. Výsledkem může být rakovina žaludku. Japonci přijmou až 7 a čtvrt …
Nedávné studie ukázaly, že vápník působí prospěšně na snížení krevního tlaku. Mechanismus, který stojí v pozadí tohoto účinku, je …
Sodík je pouze jedním z dietních faktorů, které hrají roli při rozvoji vysokého krevního tlaku. Mezi další rizikové faktory patří …
Draslík je důležitým minerálem, jenž se nalézá v našem těle i v pokrmech, které jíme. Draslík a sodík spolupůsobí v buněčných …
Sůl je kombinací dvou prvků - sodíku a chlóru - přirozeně se vyskytujících ve všech potravinách. Sodík je minerál, který má na …
Sůl je nejběžněji používaným nekalorickým potravinovým aditivem. V minulosti byla sůl vzácnou a ceněnou komoditou, v určité době …
V potravinách se nachází dlouhá řada potravinových aditiv. Mnohé z nich jsou v současné době předmětem vzrušené debaty mezi …
Bílá rýže se vyrábí procesem, během kterého je odstraněn vnější přirozený obal. Tím je však střed zrna tvořený sacharidy vystavený …
Dlouhodobé účinky potravinových aditiv mohou vyústit v poškození některých orgánů, porodní defekty či v rakovinu. Sacharin a …