Poradna výživy | Prameny zdraví

Poradna výživy

Nerafinované rostlinné potraviny jsou optimálním zdrojem vlákniny

Nedávné zvýšení veřejného povědomí o tom, že vláknina ve stravě je opravdu důležitá pro naše zdraví, změnilo myšlení mnoha …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Vláknina snižuje krevní tlak

Podle některých poznatků je nízký krevní tlak, kterým se vyznačují lidé konzumující rostlinnou stravu, možno připsat obsahu …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Dobré zásobení pyridoxinem snižuje výskyt zubního kazu

Výzkum ukázal, že kubánské děti, které žvýkaly cukrovou třtinu, měly nižší výskyt zubního kazu a vyšší koncentraci vitamínu B6 v …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou důsledky dlouhodobého nedostatku vlákniny ve stravě?

Přibližně po čtyřiceti letech na stravě s nedostatkem vlákniny se již u mnoha lidí projevuje divertikulóza tlustého střeva. Značné …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co se děje, pokud máme ve stravě nedostatek vlákniny?

Jsou-li potraviny, které neobsahují vlákninu, hlavní složkou stravy, ve střevě se nenachází příliš mnoho materiálu k vytvoření …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Čím více bílkovin konzumujeme, tím více vitamínu B6 (pyridoxinu) potřebujeme…

Pyridoxin je nezbytný pro metabolismus každé aminokyseliny. Čím více bílkovin konzumujeme, tím větší množství vitamínu B6 je …

Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Prý si mám na své potíže koupit vlákninu a přidávat si ji do jídla. Cožpak jí strava neobsahuje dostatek?

Na konci devatenáctého století začaly moderní mlýny odstraňovat z pšeničného zrna otruby a klíček a - namísto dosavadní tradiční …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Co je to vláknina?

Vláknina nacházející se v jídle je nestravitelnou formou komplexních uhlohydrátů. U vlákniny jsou řetězce cukrů spojeny vazbami, …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Oslaďte si život

Už první potravina, kterou se živíme hned po narození, chutná sladce: mateřské mléko totiž obsahuje značné množství jednoduchého …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Jaké jsou důsledky spotřeby jednoduchých cukrů?

Jednoduché cukry napomáhají k množení bakterií streptokoků, o kterých se předpokládá, že způsobují zubní kaz. Výsledkem vysokého …

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
16 7 8 9 10 11 1261