Poradna výživy
Jaká je potřeba vitamínu A u zdravých lidí a jaké jsou jeho účinky?
Vzhledem k tomu, že se vitamín A ukládá v těle, není nezbytně nutné, abychom jej konzumovali každý den. Jeho doporučená denní...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyJaká je pravda o vejcích? Jsou zdravá?
Vejce se ve většině případů konzumují v neoplodněném stavu. Oplodnění vejce podstatně nezmění jeho výživovou kvalitu.Rubrika: Vejce | Typ článku: Poradna výživyJaká je prevence osteoporózy?
Nemoci svalové a kosterní zaviňují asi jednu osminu veškeré pracovní neschopnosti a asi jednu šestinu až jednu pětinu veškeré...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Poradna výživyJaká je prověřenost toho, že zdravotně nejvhodnější jsou tuky mononesaturované?
Stovky pokusů se zvířaty ukazují, že ke vzniku rakoviny nejvíce přispívají polynesaturované tuky. Máloco je ve světově odborné...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyJaká je role bílkovin ve výživě a kolik jich potřebujeme ze stravy přijmout?
Bílkoviny poskytují důležitý materiál k výstavbě a údržbě hormonů, enzymů, svalů a mnoha dalších tělesných tkání....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaká je role sacharidů ve výživě člověka?
Sacharidy byly hlavním zdrojem kalorií v průběhu celých lidských dějin - chléb v Evropě, kukuřice u amerických indiánů, rýže...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaká je role vlákniny v souvislosti s konzumací jednoduchých cukrů?
Vláknina pomáhá chránit tělo před potenciálními škodlivými účinky jednoduchých cukrů tím, že zpomaluje rychlost jejich...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyJaká je role zeleniny v optimálním jídelníčku?
Zeleninu budeme definovat jako rostliny nebo ty části rostlin, které obsahují příliš málo kalorií na to, aby mohly posloužit jako...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Poradna výživyJaká je vaše „vstupní zelenina“?
Ať už chcete zhubnout, cítit se lépe nebo předcházet nemocem, jedna zdravotní rada vám pomůže – jezte více zeleniny. Dobře...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyJaká jsou rizika pití kávy?
Káva obsahuje kofein a také čaj a kakao obsahují příbuzné látky. V čaji je to theofylin, resp. thein, v kakau theobromin....Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživy