Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Potravinářský průmysl si kupuje prostor i v lékařských časopisech

Potravinářský průmysl je tak mocný, že si může pod rouškou prospěšných rad z oblasti výživy koupit dokonce i reklamní prostor...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Potraviny pro dlouhověkost na Loma Lindě

Avokáda obsahují hodně draslíku (o 30 % více než banány) a málo sodíku, pomáhají tak snižovat krevní tlak a riziko mozkové...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Poradna výživy

Potřebujeme mít ve stravě kvalitní tuky?

Občas se setkáme s tvrzením, že dieta bez kvalitních tuků je škodlivá. Není sporu o tom, že četnost většiny civilizačních...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživy

Potřebujeme stravou získávat všechny aminokyseliny?

Naprosto nutně potřebujeme osm nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin: isoleucin, leucin, lysin, methionin, fenylalanin, treonin...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Používejte minimálně sůl

Doporučuje se ne více než jedna čajová lžička soli denně. Tím se sníží riziko vysokého krevního tlaku a mozkové mrtvice....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Považujete biopotraviny za zdravější než konvenční potraviny (popř. proč?)

Biopotraviny nejsou ničím jiným než přirozeně pěstovanými produkty. My jsme již zapomněli na to, že prakticky až do konce druhé...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy

Pozor na kyseliny!

Důvodem, proč jsou živočišné bílkoviny škodlivé pro funkčnost ledvin, je to, že obecně vytvářejí více kyselin. Mívají...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Pozor na zahřívání masa na vysokou teplotu

Když se maso zahřívá na vysokou teplotu, dochází k chemickým změnám, v jejichž důsledku se mohou vytvářet karcinogeny....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy

Pro koho jsou mléčné výrobky nejlepší?

Základní mléčný výrobek, plnotučné kravské mléko, je potravina, která ideálně vyhovuje výživovým potřebám telete. Jedná...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy

Proč ani dnes – navzdory vědeckým poznatkům – nezaznívá jasný hlas o tom, co je zdravé a co nikoliv?

Proč ani dnes zahraniční doporučení (tím méně naše) neříkají jasně plnou pravdu? Důvody jsou dva. Původně zahraniční...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy