Poradna výživy
Potravinářský průmysl si kupuje prostor i v lékařských časopisech
Potravinářský průmysl je tak mocný, že si může pod rouškou prospěšných rad z oblasti výživy koupit dokonce i reklamní prostor...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyPotraviny pro dlouhověkost na Loma Lindě
Avokáda obsahují hodně draslíku (o 30 % více než banány) a málo sodíku, pomáhají tak snižovat krevní tlak a riziko mozkové...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Poradna výživyPotřebujeme mít ve stravě kvalitní tuky?
Občas se setkáme s tvrzením, že dieta bez kvalitních tuků je škodlivá. Není sporu o tom, že četnost většiny civilizačních...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Poradna výživyPotřebujeme stravou získávat všechny aminokyseliny?
Naprosto nutně potřebujeme osm nepostradatelných (esenciálních) aminokyselin: isoleucin, leucin, lysin, methionin, fenylalanin, treonin...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyPoužívejte minimálně sůl
Doporučuje se ne více než jedna čajová lžička soli denně. Tím se sníží riziko vysokého krevního tlaku a mozkové mrtvice....Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyPovažujete biopotraviny za zdravější než konvenční potraviny (popř. proč?)
Biopotraviny nejsou ničím jiným než přirozeně pěstovanými produkty. My jsme již zapomněli na to, že prakticky až do konce druhé...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživyPozor na kyseliny!
Důvodem, proč jsou živočišné bílkoviny škodlivé pro funkčnost ledvin, je to, že obecně vytvářejí více kyselin. Mívají...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyPozor na zahřívání masa na vysokou teplotu
Když se maso zahřívá na vysokou teplotu, dochází k chemickým změnám, v jejichž důsledku se mohou vytvářet karcinogeny....Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživyPro koho jsou mléčné výrobky nejlepší?
Základní mléčný výrobek, plnotučné kravské mléko, je potravina, která ideálně vyhovuje výživovým potřebám telete. Jedná...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživyProč ani dnes – navzdory vědeckým poznatkům – nezaznívá jasný hlas o tom, co je zdravé a co nikoliv?
Proč ani dnes zahraniční doporučení (tím méně naše) neříkají jasně plnou pravdu? Důvody jsou dva. Původně zahraniční...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy