Draslík, banány a mrtvice
Zvýšení příjmu draslíku o 1 600 mg denně je spojeno s 25% poklesem rizika mrtvice. Primárním zdrojem draslíku ve stravě jsou …
Zvýšení příjmu draslíku o 1 600 mg denně je spojeno s 25% poklesem rizika mrtvice. Primárním zdrojem draslíku ve stravě jsou …
Nedostatek zinku je ve vyspělých zemích vzácným jevem – s výjimkou osob trpících Crohnovou chorobou, syndromem krátkého střeva …
To, po čem sáhneme, když nás večer přepadne chuť na „něco na zub“, nás může nejen zasytit, ale také výrazně poškodit.
Jak je ale možné odolat nepřekonatelné chuti dát si jídlo obsahující sůl, cukr a tuky? Je to jednoduché – vzdejte se takovýchto …
Avokáda obsahují hodně draslíku (o 30 % více než banány) a málo sodíku, pomáhají tak snižovat krevní tlak a riziko mozkové …
Ne všechny rostlinné potraviny jsou alkalizující a ne všechny živočišné potraviny jsou kyselinotvorné. S využitím tzv. LAKE skóre …
Víme, že dlouhodobé kojení dokáže po následujících více než 30 let ochránit dítě proti obezitě. Ale proč? Podávání kojenecké …
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek …
Vzhledem k tomu, že člověk patří mezi živočichy a má podobný biochemický systém jako zvířata, bakterie, paraziti a viry, jež …
Ovoce a zelenina obsahují v průměru 80–90 procent vody. Voda – podobně i vláknina – může zvětšit objem potravin, aniž by jim …