Poradna výživy

Proč je u nás vyšší výskyt civilizačních chorob než jinde?
Když v západní Evropě nebo v severní Americe chtějí v nějakých seriózních novinách, v nějakém časopisu, rozhlase či televizi...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy
Proč jsou bioprodukty dražší než produkty z konvenčního zemědělství?
Biopotraviny jsou dražší řádově o 20-40%, protože mají vyšší náklady během celého produkčního procesu. Ekozemědělci mají...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Proč jsou sušené biomeruňky hnědé a konvenční mají svou „původní' barvu?
Ovoce při sušení přirozeně mění svou původní barvu. Sušené ovoce v bio kvalitě nesmí být ošetřeno oxidem siřičitým....Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Proč na tom záleží, jaké nápoje piji? Cožpak neobsahují všechny vodu?
Organismus dokáže využít vodu ve všech možných formách, u některých nápojů je to však problematické. Obsahují mnoho energie...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživy
Proč se má používat tofu místo vajec?
Neobsahuje žádný cholesterol, jeho hladinu v krvi sójová bílkovina dokonce snižuje. Obsahuje fytochemikálie (např. genistein...Rubrika: Sója, tofu | Typ článku: Poradna výživy
Proč se na biomléce netvoří smetanová čepice?
Biomléko, které je na českém trhu, se prodává v PET lahvích a na obale je uvedeno, že mléko bylo homogenizováno a ošetřeno...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Proč se rostlinné bílkoviny označují jako neplnohodnotné? Něco jim chybí?
Toto označení jim bylo přiřknuto – vzhledem na tehdy známé skutečnosti – na začátku minulého století a někteří naši...Rubrika: Vegetariánství | Typ článku: Poradna výživy
Proč se ženy v průměru dožívají vyššího věku než muži?
Ženy se skutečně v průměru dožívají vyššího věku než muži. Mezi děvčátky a chlapci nejsou výrazné rozdíly v nemocnosti a...Rubrika: Dlouhověkost | Typ článku: Poradna výživy
Proč tolik solíme?
Dnes je nesnadné vyhýbat se soli. Přibližně 75 procent našeho denního příjmu soli pochází z různých konzervovaných či jinak...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Proč u nás tolik lidí trpí nadváhou? Souvisí to nějak s typickou českou kuchyní?
Specialitou naší kuchyně je schopnost vyrobit ze zdravých, výživných potravin nejrůznější energetické bomby. Je to jednoduché a...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy