Poradna výživy

Co mám vlastně jíst, chci-li si udržet štíhlou linii?
Jezte brambory, těstoviny, luštěniny, jáhly či rýži. To jsou potraviny, po kterých budete nasyceni, aniž by byl váš organismus...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
Co podle vašeho názoru nejvíce prospěje ke zlepšení zdraví?
Oficiální odborníci Ministerstva zdravotnictví v bývalém Československu tvrdili, že optimální spotřeba masa na obyvatele je...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Co považujete při spotřebě potravin za největší rizikový faktor a proč?
Největším rizikovým faktorem je vysoká spotřeba potravin živočišného původu. Její dopady se nepromítají jen do oblasti zdraví...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Co přesně znamená, když je u loga BIO nápis „Produkt přechodného období“?
Znamená to, že podnik nebo producent takto označené potraviny ještě nesplnil základní podmínku pro minimální dobu hospodaření...Rubrika: BIO | Typ článku: Poradna výživy
Co říkáte mléku a mléčným výrobkům?
Tuk obsažený v mléce je vlastně nejškodlivější běžný tuk. V mléku je vysoký podíl saturovaných tuků a velké množství...Rubrika: Mléko | Typ článku: Poradna výživy
Co se děje, pokud máme ve stravě nedostatek vlákniny?
Jsou-li potraviny, které neobsahují vlákninu, hlavní složkou stravy, ve střevě se nenachází příliš mnoho materiálu k...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Co se týká příjmu vody a tekutin všeobecně, je lepší popíjet je průběžně, nebo pít nárazové dávky?
Podle mě je lepší vodu a tekutiny přijímat průběžně. Organismus tak bude optimálně hydratovaný a nebude se střídavě nacházet...Rubrika: Voda | Typ článku: Poradna výživy
Co to je tatrazin? Slyšel jsem, že se jedná o látku, která může být nebezpečná…
Tatrazin je žluté syntetické barvivo, které dokáže u citlivých lidí vyvolat svědění, kopřivku, rýmu a astma. Lidé, kteří...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Co to jsou ty sacharidy? K čemu jsou ve stravě dobré?
Sacharidy jsou všechny cukry a škroby, které přijímáme v potravě. Mnozí se vyhýbají jídlům s vysokým obsahem škrobu, jako...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy
Co vám vadí na bílém chlebě a pečivu?
Ubohou napodobeninou nazývá známý britský autor Dr. David Rubin ve své knize „Imitation Bread – Stuff of Lies“ (Imitace chleba...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy