Poradna výživy
Existují nějaké výjimky z doporučení omezovat sůl ve stravě?
Z obecného doporučení stravy s nízkým obsahem sodíku existuje několik vzácných výjimek. Lidé, kteří trpí nedostatečnou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživyExistují nějaké zdravější životobudiče než kofein?
Samozřejmě. Když se ráno probudíte, místo kávy se zkuste omýt či osprchovat střídavě horkou a studenou vodou a na závěr...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživyExistují proti plynatosti i některé bylinky?
Ano. Bazalka, fenykl, anýz, koriandr, kopr, majoránka a kmín působí jako spasmolytika - uvolňují střevní křeče, které brání...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživyExistují vědecké důkazy, které by potvrzovaly prospěšné účinky konzumace ovsa?
Jako zázračné jídlo, které dokáže snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, se oves v krátké době stal miláčkem médií a...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživyFarmaceutický průmysl utrácí miliony na „vzdělávání“ lékařů i veřejnosti
Obrovskou reklamní kampaň organizuje farmaceutický průmysl, který utrácí miliony dolarů ročně na „vzdělávání" lékařů i...Rubrika: Léky | Typ článku: Poradna výživyFermentované potraviny nejsou spolehlivým zdrojem vitamínu B12
Úplní vegetariáni v západních zemích se spoléhají zejména na fermentované potraviny, mořské řasy a droždí - jako na zdroje...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyGrahamová mouka a její historie
Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživyHodinu po jídle mám zase hlad
Během prvních pár dnů přechodu na zdravou stravu si lidé běžně stěžují na pocity hladu. Měli byste na tyto pocity reagovat a...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživyHořčíku se dnes ve stravě nedostává
V pozadí dnes tak běžného nedostatku hořčíku je to, že příliš mnoho potravin konzumujeme ve vařeném stavu. Soli hořčíku...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživyHořkosladká aféra
Průměrný Čech zkonzumuje ročně (podle statistiky) 39 kilogramů cukru, což představuje 21 lžiček cukru denně. Hlavním zdrojem...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy