Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Poradna výživy

Existují nějaké výjimky z doporučení omezovat sůl ve stravě?

Z obecného doporučení stravy s nízkým obsahem sodíku existuje několik vzácných výjimek. Lidé, kteří trpí nedostatečnou...Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Existují nějaké zdravější životobudiče než kofein?

Samozřejmě. Když se ráno probudíte, místo kávy se zkuste omýt či osprchovat střídavě horkou a studenou vodou a na závěr...Rubrika: Káva a kofein | Typ článku: Poradna výživy

Existují proti plynatosti i některé bylinky?

Ano. Bazalka, fenykl, anýz, koriandr, kopr, majoránka a kmín působí jako spasmolytika - uvolňují střevní křeče, které brání...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživy

Existují vědecké důkazy, které by potvrzovaly prospěšné účinky konzumace ovsa?

Jako zázračné jídlo, které dokáže snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi, se oves v krátké době stal miláčkem médií a...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Poradna výživy

Farmaceutický průmysl utrácí miliony na „vzdělávání“ lékařů i veřejnosti

Obrovskou reklamní kampaň organizuje farmaceutický průmysl, který utrácí miliony dolarů ročně na „vzdělávání" lékařů i...Rubrika: Léky | Typ článku: Poradna výživy

Fermentované potraviny nejsou spolehlivým zdrojem vitamínu B12

Úplní vegetariáni v západních zemích se spoléhají zejména na fermentované potraviny, mořské řasy a droždí - jako na zdroje...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Grahamová mouka a její historie

Grahamová mouka je druhem celozrnné mouky. Je pojmenována po Sylvester Grahamovi, který patřil k významným šiřitelům myšlenek...Rubrika: Stravování | Typ článku: Poradna výživy

Hodinu po jídle mám zase hlad

Během prvních pár dnů přechodu na zdravou stravu si lidé běžně stěžují na pocity hladu. Měli byste na tyto pocity reagovat a...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy

Hořčíku se dnes ve stravě nedostává

V pozadí dnes tak běžného nedostatku hořčíku je to, že příliš mnoho potravin konzumujeme ve vařeném stavu. Soli hořčíku...Rubrika: Vitamíny a minerály | Typ článku: Poradna výživy

Hořkosladká aféra

Průměrný Čech zkonzumuje ročně (podle statistiky) 39 kilogramů cukru, což představuje 21 lžiček cukru denně. Hlavním zdrojem...Rubrika: Hubnutí a obezita | Typ článku: Poradna výživy
|< < 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|