Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Encyklopedie

Ječmen

Složení celozrnného nebo čištěného ječmene se až na několik drobností velmi podobá složení pšenice. Procentuální podíl...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Ječmen - doplňuje minerály, posiluje nervy, pomáhá játrům

„Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den…“ posteskl si kdosi v již zmiňované lidové písničce. Možná mu to...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek

Kadeřávek je velmi blízkým příbuzným kapusty. Pěstoval se už od starověku, zejména ve Středomoří, v Čechách se mu říkalo...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek

Kadeřávek patří mezi významné zástupce rodiny tzv. listových zelenin. Vyniká vysokým obsahem karotenů, což z něj činí...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kadeřávek - odolný zdroj vitaminů, pro lepší vzhled

Kadeřávek je taková naondulovaná kapusta. Není to ale žádná rozmazlená rostlina – vydrží přes zimu na záhonu, takže si...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Kaki

Jelikož plody svojí barvou, která je oranžová nebo jasně červená, připomínají plameny ohně, jsou odborně nazývány Diospyros...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kaki - čistí střeva, hojí sliznice

Kaki gurma nebo churma jsou krásně oranžové koule. Připomínají pěkně vybarvená rajčata. Je to ovoce pro trpělivé lidi. Když si...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie

Kamut - má více minerálů než ostatní obilí a přijatelnější lepek

Kamut je něco jako šlechtic mezi pšenicí. Je však lépe stravitelný. Dokonce i jeho lepek je «hodný». Ne že bych si troufla říci...Rubrika: Obilniny | Typ článku: Encyklopedie

Kapusta

Kapusta patří do skupiny brukvovitých zelenin (např. zelí, květák, brokolice). Tyto druhy zeleniny se osvědčují při prevenci...Rubrika: Zelenina | Typ článku: Encyklopedie

Karamabola

Její plod hořkosladké chuti se nejčastěji používá v restauracích ke zdobení jídel. Je ovšem nutné říci, že pěkný vzhled...Rubrika: Ovoce | Typ článku: Encyklopedie