Encyklopedie
Hrách
Pokud jste v dětství potají vybírali z jídla hrách, abyste ho nemuseli jíst, máte nyní příležitost dát mu druhou šanci....Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieHrách - omlazuje a je plný minerálů
Ne nadarmo naši předkové dávali před Vánocemi naklíčit hrách. Říkali tomu pučálka. Napučený hrášek obsahuje spoustu...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieHroznové víno
Hroznové víno je po pomerančích druhé nejšlechtěnější ovoce na světě. Je velká škoda, že místo aby se většina sklizně...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieHruška
Třebaže je hruška diuretikum a zabraňuje hypertenzi, je to i velmi chutné ovoce, které dokáže zahnat žízeň lépe než zmrzlina....Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieHrušky - čistí, odkyselují, pomáhají léčit střevní záněty
Kdo se tváří kysele, možná proti nám nic nemá, jen je opravdu trochu kyselý. Možná by mu pomohly právě hrušky, protože ty jsou...Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieHrušky prospívají při nemocném srdci a ledvinách
Jsou svým vysokým obsahem draslíku a nízkým obsahem sodíku vhodné při onemocněních oběhového systému a ledvin.Rubrika: Ovoce | Typ článku: EncyklopedieHřebíček - pro zuby i proti migréně
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.Rubrika: Bylinky | Typ článku: EncyklopedieHummus je chutná pasta z cizrny
Je žlutá pasta, vyráběná z vařené rozmixované cizrny. Dalšími ingrediencemi jsou tahini (sezamová pasta), citronová šťáva a...Rubrika: Luštěniny | Typ článku: EncyklopedieChcete zesílet? Jezte jáhly!
Pokrmy z jáhel jsou velmi výživné a syté. Jsou velmi vhodné pro děti, studující a sportovce, těžce pracující, či...Rubrika: Obilniny | Typ článku: EncyklopedieChia - semínka plná minerálů i omega 3
Čti čija. Semínka šalvěje hispánské se stávají celosvětovým hitem. To pro svůj obsah hodnotných živin i pro to, že mají...Rubrika: Ořechy a semena | Typ článku: Encyklopedie