Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Tofu používáte v receptech velmi často. Kolikrát týdně je můžu jíst?

I denně. Závisí to na příjmu jiných zdrojů bílkovin. Pokud denně konzumujete i ostatní luštěniny, mléčné výrobky, maso, obiloviny, ořechy a semena ve větších dávkách, měla byste z těch nejméně vhodných zdrojů bílkovin „ubrat“.
Rubrika: Sója, tofu
|
Typ článku: Poradna výživy

Nadbytek bílkovin ve stravě je pro organismus nebezpečný: zvyšuje vyplavování vápníku močí, zatěžuje ledviny, klouby, pokožku… Zatímco každodenní jedení masa zvyšuje riziko infarktu, mozkové mrtvice, cukrovky, osteoporózy a některých druhů rakoviny, jedení tofu každý den právě před těmito chorobami chrání.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 5455
Datum: 17. 2. 2008