To jsou klobása a uzené maso až tak škodlivé, že mám obětovat chuť pořádné zelňačky? Jednou za rok? | Prameny zdraví

To jsou klobása a uzené maso až tak škodlivé, že mám obětovat chuť pořádné zelňačky? Jednou za rok?

Já jsem se tak rozhodnul svobodně. Jenže to jsem nejprve věděl, že když sním například 100 g uzené klobásy, přijmu tolik rakovinotvorných látek, jako kdybych vykouřil najednou 60 cigaret! Proč bych dělal jedením totéž, co jiní dělají kouřením – pěstoval si rakovinu?

To jsou klobása a uzené maso až tak škodlivé, že mám obětovat chuť pořádné zelňačky? Jednou za rok?

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 5 942 Datum: 19. 2. 2008