Také jedete na cukr nebo čokoládu? | Prameny zdraví

Také jedete na cukr nebo čokoládu?

Potraviny s vysokým obsahem cukru zhoršují fungování mozku. Člověk, který je závislý na cukru, se cítí po koblize ke snídani na chvíli lépe, protože se zvýší jeho hladina serotoninu. Rychle však dojde k poklesu – což nutí závislou osobu opakovat svůj dietní zlozvyk znovu a znovu, a k dosažení stejného účinku je třeba výši dávky (v tomto případě koblih).

Také jedete na cukr nebo čokoládu?

Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Poradna výživy

Čokoláda je další potravinou, jejíž užití sice nejprve zvýší hladiny serotoninu a dopaminu, následuje však pokles spojený s negativními důsledky pro schopnost jejího konzumenta rozumně uvažovat.

Počet přečtení: 580 Datum: 13. 3. 2018