Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Strava bohatá na vlákninu snižuje riziko infarktu u žen

Studie vypracovaná na více než 38 tisících ženách, pracovnících ve zdravotnictví, ukázala, že ty, které denně konzumovaly nejvíce vlákniny – což bylo asi 26 gramů –, měli nižší riziko rozvoje srdečních onemocnění a infarktu než ženy, které měly v průběhu šesti let trvání studie nejnižší příjem vlákniny, asi 18 gramů denně.
Rubrika: Srdce a cévy
|
Typ článku: Studie

Účinky nerozpustné vlákniny, která se nachází např. v semenech a slupce různých druhů ovoce, a rozpustné vlákniny, která se nachází např. v ovoci či ovesných vločkách, byly podobné.

Journal of the American College of Cardiology 2002;39:49-56,57-58

Počet přečtení: 3474
Datum: 21. 2. 2007