Karcinogeny ve stravě
Tabák není ani náhodou jediným zdrojem karcinogenů. Když se v laboratoři nebo v kuchyni tepelně upravuje cukr, kreatinin anebo …
Tabák není ani náhodou jediným zdrojem karcinogenů. Když se v laboratoři nebo v kuchyni tepelně upravuje cukr, kreatinin anebo …
Onkogeny - zvrácená činidla DNA, která rozsévají rakovinu, se vyvíjejí mutacemi z karcinogenů, virů či mikrobů - anebo pod vlivem …
Dr. Larsson vypracoval meta-analýzu výsledků 29 různých vědeckých studií, které zkoumaly souvislost mezi konzumací tmavého masa a …
Onkologická onemocnění dnes postihují každého třetího člověka. Každá osmá žena může očekávat, že onemocní rakovinou prsu. Jeden ze …
Dnes už nemůžeme zavírat oči před hromadícími se studiemi o souvislostech mezi nadměrnou spotřebou mléka a mléčných výrobků a …
Strava charakterizovaná pestrou nabídkou různých druhů ovoce a zeleniny dokázala snížit riziko rakoviny plic u kuřáků o 27 %. …
Na konci června 2002 předal americký prezident George W. Bush přibližně na dvě hodiny svůj úřad Dicku Cheneyovi a podrobil se …
Nedávná studie zahrnující velkou skupinu Francouzek pravidelně konzumujících maso prokázala zvýšené riziko rakoviny tlustého …
Ty ženy, které vykazovaly celoživotně nejvyšší úroveň fyzické aktivity a nepřestávaly cvičit i s přibývajícími léty, měly v …
Žena, která konzumuje běžnou (českou) stravu, může snadno získávat až 50 procent kalorií ve formě tuku. McDougallova dieta nabízí …