Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Obávám se, že kdybych přestala konzumovat mléko a mléčné výrobky, trpěla bych nedostatkem vápníku…

Mnoho lidí se obává, že strava bez mléčných výrobků povede k nemoci. Množství vápníku přítomné v potravě má však jen malý vliv na množství vápníku, které se nakonec do těla vstřebá.
Rubrika: Mléko
|
Typ článku: Rady lékaře

Ve střevech se z potravy vstřebává dostatečné množství vápníku nutné k pokrytí tělesných potřeb. Při stravě, která obsahuje vápníku málo, se účinnost vstřebávání zvyšuje, při stravě s vysokým obsahem vápníku se naopak vstřebává méně.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3151
Datum: 16. 9. 2011