Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Zdravější srdce

Chcete-li dobře pečovat o svoje srdce, zařiďte se podle následujících rad: 1. Buďte si vědomi svých hodnot. Nezapomeňte si...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře

Žaludeční vředy

Peptický vřed je výsledkem situace, kdy je slizniční membrána žaludku a/nebo dvanácterníku doslova vyleptána žaludečními...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Poradna výživy

Alergické příznaky jsou velmi různorodé

Alergická reakce se projevuje mnohdy prakticky okamžitě (během vteřin nebo minut po požití potraviny). Např. anafylaktický šok...Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře

Roztroušená skleróza souvisí s tím, co jíte

Když v jedné větě zmíníte roztroušenou sklerózu a stravu, reakcí většiny lékařů je, že předpokládat možné spojení je...Rubrika: Nemoci nervového systému | Typ článku: Rady lékaře

Alergici často vyhledávají potravinu, na kterou jsou alergičtí

Zatímco některé jiné druhy alergií mohou časem vymizet, potravinové alergie často přetrvávají celý život. Starší alergie se...Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře

Potravinová alergie není izolovaným onemocněním

Slovo „alergie" pochází ze dvou řeckých slov „allos", což znamená „jiný" a „ergon", což znamená „práce". Z důvodů...Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře

Je pravda, že zelený čaj chrání před rakovinou?

Podle všeho ano, i když důkazy zatím pochází ze studií na zvířatech.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékaře

Mohou bolesti hlavy souviset s potravou?

Ano a poměrně často. Porucha regulace cév zásobujících mozek může být způsobená některými látkami (např. tyramin, oktopamin...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Poradna výživy

Kdy se začíná vztah výživy a zdraví zkoumat na skutečně vědecké bázi?

Skutečně vědecký přístup ke vztahu výživy a zdraví se objevuje až po druhé světové válce. Tehdy začaly být po světě...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Poradna výživy

Co je to homocystein a kde se tvoří? Četl jsem, že přispívá ke vzniku ischemické choroby srdeční.

Homocystein se dnes skutečně považuje za samostatný rizikový faktor aterosklerózy, ischemické choroby srdeční, mozkové mrtvice i...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Rady lékaře