Nemoci

Alergie jsou na vzestupu
Výskyt alergií se v průmyslovém světě v posledních padesáti letech zvyšuje.Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře
Proč Asiatky méně trpí rakovinou prsu?
Přestože rakovina prsu je nejběžnějším druhem rakoviny postihujícím ženy po celém světě, Asiatky jí onemocní pětkrát méně...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Přírodní léčba
Lněné semínko a rakovina prsu
Lněné semínko patří k vůbec prvním potravinám považovaným za zdravé. Pro své údajné pozitivní účinky je ceněno již od...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Střevní mikrobiom zprostředkovává hypertenzi
V pokusech na myších vědci zjistili, že podávání stravy s velkým obsahem soli zapříčiňuje zničení kmene Lactobacillus ve...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Co přesně ze středomořské stravy dokáže prodloužit život?
Jak by mohlo být přidání několika ořechů k denní stravě, v tomto případě asi čtyř vlašských ořechů, mandlí či...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články
Ochrání nás ořechy před mozkovou mrtvicí?
Studie Lyon Diet Heart Trial ukázala, že strava ve středomořském stylu může významně snížit riziko druhého srdečního infarktu....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články
Spouští paratuberkulóza diabetes 1. typu?
Diabetes 1. typu vzniká jako následek autoimunitní destrukce buněk slinivky břišní produkujících inzulín. Nejčastěji je...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články
Rakovina jícnu
Rakovina jícnu vzniká, když se rakovinné buňky rozvinou v jícnu, svalové trubici, která vede potravu z ústní dutiny do žaludku.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
PH stolice a rakovina tlustého střeva
Před více než 30 lety byla předložena myšlenka, že vysoké pH v tlustém střevě způsobuje rakovinu tlustého střeva. Vysoké pH v...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Prevence vředové kolitidy stravou
Co stojí za výrazným zvýšením výskytu zánětlivého onemocnění střev, tzv. Crohnovy choroby, v rychle se rozvíjejících...Rubrika: Nemoci trávicího ústrojí | Typ článku: Články