Mýty a omyly

Nežádoucí účinek: smrt
Noc co noc se mi u postele scházejí záhadné bytosti. Někdy do pokoje vklouznou v brzkých ranních hodinách. Buší hlavou o stěnu...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Rozhovor s dr. Hnízdilem
Nemoc má tři hlavní příznaky: atomizace, objektivizace a podcenění významu vztahu lékař - pacient. To všechno okořeněné...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Je pravda, že kyselina citrónová, která se přidává téměř do všech výrobků, je rakovinotvorná?
Žádné informace o rakovinotvorných účincích kyseliny citrónové nemáme.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře
Kdo maže, ten jede! Opravdu?
Tuky jsou z jedné strany proklínané, z druhé strany velebené. Když jich je moc, tloustneme, zvyšuje se nám cholesterol, chátrají...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Poradna výživy
Zdraví škodí byznysu
„Zdravotnictví je byznys, zdraví obchodovatelná komodita, všechno obstará neviditelná ruka trhu,“ říkají liberální...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Zdraví i po devadesátce
Kouření, alkohol, málo pohybu. To jsou běžné neduhy, které trápí českou populaci.Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Sůl není nad zlato
Světové dějiny jsou jakoby marinované solí. Historicky první vláda, která pochopila, že sůl výrazně škodí lidskému zdraví...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Čím více léků, tím více nemocí
Vědecký pokrok nelze zastavit. Moderní medicína nabízí špičkovou diagnostiku a vysoce účinné léky. S obrovským nasazením...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Život na předpis
Lidé neumírají na stáří. Studie více než 42 tisíc pitev sto- a víceletých osob ukázaly, že ve všech případech tito lidé...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Články
Nejnebezpečnější potravina na grilování
Heterocyklické aminy (HA) vznikají při grilování potravin s obsahem aminokyselin nebo kreatinu (tedy zejména masa) a patří mezi...Rubrika: Mýty a omyly | Typ článku: Rady lékaře