Může strava na našem stole způsobit rakovinu? | Prameny zdraví

Může strava na našem stole způsobit rakovinu?

Už letmý pohled na statistiky nám prozradí, že za nejčastěji se vyskytující rakovinou plic jsou na druhém a třetím místě nádory prostaty a tlustého střeva. U žen pak převládají nádory prsu, tlustého střeva, dělohy a vaječníků.

Může strava na našem stole způsobit rakovinu?

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy

Rozsáhlé studie potvrdily, že minimálně 50 procent těchto nádorových onemocnění je způsobeno nadměrně bohatou výživou a zvláště pak přílišným množstvím tuků ve stravě. Důvod, proč je ČR v četnosti výskytu nádorů tlustého střeva první v Evropě i na světě, je nesprávné stravování.

Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu

Počet přečtení: 2 918 Datum: 15. 4. 2009