Mozek, jídlo a demence | Prameny zdraví

Mozek, jídlo a demence

Řada studií prezentovaných na největším světovém setkání odborníků na Alzheimerovu chorobu ukázala stejným směrem - jak nám funguje mozek, souvisí s tím, co jíme.

Mozek, jídlo a demence

Rubrika: Náš mozek | Typ článku: Studie

Podle vicepresidenta Společnosti pro Alzheimerovu chorobu, dr. Williama H. Thiese, během posledních let podstatně vzrostl počet studií, které dávají tuto chorobu do vztahu nejen s genetickými faktory, ale také s faktory životního stylu, mezi nimi v první řadě se stravou.

Odborníci na Alzheimerovu chorobu nyní doporučují stravu obsahující velké množství antioxidantů - tzn. nejméně pět porcí ovoce či zeleniny bohatých na antioxidanty denně - a relativně pouze malé množství tuku. Důležité je také dobré zásobení vitamíny řady B, které snižují hladinu homocysteinu v krvi.

Podle výsledků jedné studie strava konzumovaná mezi čtyřicítkou a šedesátkou značně ovlivňuje riziko onemocnění Alzheimerovou chorobou.

Počet přečtení: 3 923 Datum: 15. 5. 2006