Konzumace fazolí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva | Prameny zdraví

Konzumace fazolí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva

Studie Polyp Prevention Trial porovnávala ty, kteří zkonzumovali nejvíce fazolí, s těmi, kteří jich snědli nejméně. U první skupiny se ve srovnání s druhou projevilo podstatné snížení (o 65 %) rizika opětovného výskytu nádorů (adenomů) v tlustém střevě.

Konzumace fazolí snižuje riziko rakoviny tlustého střeva

Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Každá osoba, která se účastnila této studie, musela mít za sebou aspoň jedno předchozí odstranění adenomatózního polypu v rámci kolonoskopie. Průměrná doba sledování byla tři roky. Účastníci s nejvyšší spotřebou fazolí jich zkonzumovali skoro čtyřikrát více než účastníci s jejich nejnižší spotřebou.

J Nutr July 1, 2006 vol. 136 no. 7 1896-1903

Počet přečtení: 2 824 Datum: 7. 4. 2013