Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Když slyším všechny ty informace o škodlivých látkách v potravě, nemůžu si nepoložit otázku: Lze dnes vůbec ještě něco jíst?

Samozřejmě – začněme u ovoce; nabízí se nám hned několik druhů se svým typickým zbarvením, specifickou chutí i konzistencí. Jindy nám přijde vhod zelenina či brambory. Zvláštní pozici zaujímají luštěniny – s charakteristickými tvary a zbarvením i specifickými chuťovými vlastnostmi.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Poradna výživy

Nezapomeňme však ani na obiloviny, které představují další výraznou skupinu zdravých potravin, a na ořechy a semena, o jejichž prospěšných účincích se v poslední době dozvídáme.

Konzumací celozrnných produktů, luštěnin, ovoce, zeleniny, ořechů a semen poskytujeme svému organismu dostatek bílkovin, tuků, vlákniny a všech ostatních potřebných látek. Navíc je to ekologické a možná se vám podaří i trochu ušetřit.

To podstatné ovšem je, že tímto způsobem stravování můžeme zabránit rozvoji většiny civilizačních onemocnění. Pokud náš jídelníček sestává z potravin bohatých na vlákninu, jako je ovoce, zelenina či celozrnné výrobky, nemusíme se obávat obezity. Právě naopak, touto stravou podpoříme své zdraví a vitalitu.

Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu

Počet přečtení: 2643
Datum: 19. 4. 2009