Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kdyby byla rostlinná strava skutečně tak zdravá, jistě by bylo více vegetariánů. Maso nemůže být tak škodlivé, jak se někdy tvrdí.

Důkazů o škodlivosti masa a masných výrobků přibývá. Věda o výživě zároveň potvrzuje, že strava založená pouze na potravinách rostlinného původu je nejen plnohodnotná, ale také zdravější.
|
Typ článku: Poradna výživy

Kdybychom připustili postupnou změnu výživových návyků směrem k vegetariánství, mělo by to významný dopad na zemědělsko-potravinářský komplex, který je zdrojem výdělku pro část populace. Protože z produkce nezdravých potravin plynou do státní kasy nezanedbatelné prostředky, samotný stát se větším změnám brání. A tak budeme i nadále bombardováni reklamou na produkty, u kterých jsou vědomě zamlčovány důsledky jejich konzumace. Konečným výsledkem této nesmyslné a krátkozraké politiky jsou pak stále vyšší výdaje na zdravotnictví.

Lidé se nerodí s pudem zabíjet. Je tedy pouze přirozené, že se nám sbíhají sliny spíše nad červenými hrozny než nad kusem syrového masa. Strava sestávající z ovoce, zeleniny, luštěnin a obilovin perfektně odpovídá našim anatomickým i fyziologickým potřebám.

Ti moudří mezi námi nebudou hledat opravdové jídlo na jatkách. Opravdové jídlo lze najít spíše v zahradách a farmách naší krásné země.

Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu.

Počet přečtení: 2985
Datum: 26. 2. 2009