Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Napřim se a zvedni hlavu

Lidé budou zmírat strachem a očekáváním toho, co přichází na celý svět. Neboť mocnosti nebeské se zachvějí. A tehdy uzří Syna člověka přicházet v oblaku s mocí a velikou slávou. Když se toto začne dít, napřimte se a zvedněte hlavy, neboť vaše vykoupení je blízko. (Lukáš 21,26–28)
 

Každý, kdo se rozhodne ve svém životě jít v Ježíšových stopách, musí počítat s tím, že reakce okolí nebudou vždy příznivé. Tyto problémy někdy způsobí, že na čas přestaneme vidět „nebe“. Problémy, starosti a třeba i pronásledování a represe nás na čas „ohnou“ směrem k zemi. Není to nic, co by nás mělo překvapit. Jsme jen lidé a každý čas od času prožívá svou krizi víry.

Dnes se může zdát, že navrch mají ti, kdo Ježíše odmítli. Urážení Boha, křesťanské víry a křesťanů je dnes moderní a nic vám za to nehrozí, protože křesťané neodpalují bomby ani nevraždí své oponenty.

Ježíš ale říká, že karty se jednou obrátí. Až se naplní jeho slova, až nastane vše, o čem hovoří v souvislosti se svým návratem na naši krásnou planetu, situace se změní. Ti, kdo odmítají Boha a jeho vizi nebeského království, se začnou bát. Epidemie „morových ran“, sucho, zemětřesení, povodně a další přírodní katastrofy udělají z přírody, jejich božstva, kterému se až dosud klaněli, nepřítele.

Ježíš říká, že v té době budou tito odpůrci Boha „zmírat strachem“, zatímco křesťané se mají napřímit a zvednout hlavy. Mnohé z toho, o čem Ježíš hovořil, se odehrává už dnes. Nemusím čekat, až se naplní vše. Už teď se mohu napřímit, zvednout hlavu a dívat se k nebi. Můžeš se ke mně přidat.

Z knihy Vlastimila Fürsta Ze stínu smrti na cestu pokoje. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 5
Datum: 5. 11. 2023
Jitřenka
červenec 2024
POÚTSTČTSONE
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Odebírat emailem