Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou? | Prameny zdraví

Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?

Chci se zeptat - mám velmi rád grahamové suchary z Kauflandu, které mají složení celozrnná pšeničná krupice (59 %), celozrnná žitná krupice (12 %), kukuřičná krupice, pšeničná vláknina, kmín, jedlá sůl. Vypadá to celkem zdravě, jen mne trochu mate, proč je tam krupice a ne mouka...

Jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou?

Rubrika: Stravování | Typ článku: Rady lékaře

Co je vlastně krupice a jaký je rozdíl mezi krupicí a normální moukou? Je v nich i nějaký rozdíl z hlediska výživnosti? Co je lepší?

Mouky dělíme podle hrubosti namletých částeček na hladkou speciál, hladkou, polohrubou, hrubou a krupici - ta je tedy typem mouky, jejíž částečky jsou nejhrubší. Kvalitativně tedy není žádný rozdíl, jednotlivé mouky však mají různé využití. Výrobek, který uvádíte, má velmi dobré složení. Klidně jej konzumujte i nadále.

Na otázky odpovídá Igor Bukovský z Ambulance klinické výživy (AKV).

Počet přečtení: 43 680 Datum: 15. 5. 2014