Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jako prevence srdečních onemocnění se doporučují rostlinné oleje. Je to správné?

V naší stravě došlo k závažné změně, když se začaly výrazně preferovat polynenasycené rostlinné oleje. Již od roku 1942 však vědci zjišťují, že tuky, zvláště polynenasycené tuky, napomáhají rozvoji rakoviny u zvířat.
Rubrika: Srdce a cévy
|
Typ článku: Poradna výživy

Je dobře známo, že polynenasycené tuky snižují hladinu krevního cholesterolu tím, že se cholesterol vylučuje z těla do tlustého střeva. Krysy na stravě obsahující cholesterol a polynenasycené oleje mají nižší výskyt aterosklerózy, ale více rakoviny tlustého střeva než krysy krmené stravou obsahující cholesterol a nasycené tuky.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3441
Datum: 3. 8. 2011