Hyperaktivní dětí mohou být alergické na potraviny obsahující salicyláty | Prameny zdraví

Hyperaktivní dětí mohou být alergické na potraviny obsahující salicyláty

Dr. Feingold, dětský lékař a alergolog, vyloučil ze stravy dětí potraviny obsahující salicyláty (mandle, jablka, meruňky, ostružiny, třešně, okurky, rybíz, hroznové víno, rozinky, nektarinky, broskve, pomeranče, švestky, jahody, rajčata). Často došlo k jejich zklidnění.

Hyperaktivní dětí mohou být alergické na potraviny obsahující salicyláty

Rubrika: Alergie | Typ článku: Rady lékaře

Podle dr. Crooka mohou stejné symptomy vyvolat i cukr, vejce, mléko, čokoláda, citrusy, kukuřice a výrobky obsahující pšeničnou mouku. Někdy trvá po vyloučení potraviny až tři týdny, než dojde ke zlepšení stavu.

Podle knihy „Food Alergies Made Simple". Autoři: Phylis Austin, dr. Agatha & dr. Calvin Thrash.

Počet přečtení: 5 891 Datum: 29. 5. 2011