Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Dá se zjistit, jaké hladiny rakovinotvorných látek v potravinách jsou ještě bezpečné?

Není možné zodpovědně určit neškodné hladiny rakovinotvorných látek v potravě. Co se v jednom experimentu ukáže jako bezpečné množství, může v jiném experimentu způsobovat rakovinu. Tento rozpor lze částečně vysvětlit experimentálním pozorováním, že účinky různých rakovinotvorných látek jsou v určitém vzájemném vztahu.
Rubrika: Rakovina
|
Typ článku: Rady lékaře

Vystavení látkám v koncentracích, které nejsou schopny vyvolat nádorové bujení, zvyšuje vnímavost organismu při následném kontaktu se stejnými či jinými karcinogeny. Malé dávky rakovinotvorných aditiv, jež za normálních okolností nevyvolají rakovinu, mohou při následné expozici karcinogenním látkám způsobit zvýšenou vnímavost tkání na tyto látky.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 2657
Datum: 13. 4. 2012