Cukrovka

Jsem diabetik a četl jsem, že cibule obsahuje hodně cukru. Mám se jí vyhýbat?
Nemusíte. Ba právě naopak, už od roku 1923 je známý hypoglykemizující (snižuje hladinu glukózy v krvi) účinek cibule. Není...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Rady lékaře
Zahřívání pokrmů na vysokou teplotu souvisí se zánětlivostí
Lidé trpící cukrovkou by mohli snížit svoje riziko srdečního onemocnění, kdyby konzumovali pouze pokrmy připravované za nízkých...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Reverze cukrovky je možná, potvrdili vědci
Může důsledná změna životního stylu vést k reverzi koronární aterosklerózy? To byla otázka, která se řešila a skutečně v...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články
K prevenci cukrovky nestačí kosmetické změny životního stylu
Podstatná změna životního stylu může uchránit lidi vystavené vysokému riziku vzniku cukrovky před tímto onemocněním. Malé...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Sója snižuje hladinu inzulínu a cholesterolu u žen diabetiček
Starší ženy s cukrovkou II. typu, které denně užívaly potravinový doplněk obsahující sóju, zaznamenaly snížení hladinu...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Celozrnné obiloviny snižují riziko cukrovky II. typu
Podle výsledků nedávné studie může strava bohatá na celozrnné obiloviny pomoci lidem s nadváhou snížit riziko onemocnění...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Jděte po zrní, cukrovka uteče…
Muži, kteří dlouhodobě dávají přednost výrobkům z celého zrna, si tak snižují riziko onemocnění cukrovkou II. typu.Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Kofein ve vztahu k cukrovce
Předběžné výsledky jedné malé nizozemské studie ukázaly, že již pití malého množství kávy vystavuje jednotlivce riziku...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie
Šance pro diabetiky
Podívejme se nejprve na krátký přehled onemocnění cukrovkou. Zvýšení hladiny krevního cukru způsobují dvě zcela odlišná...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články
Smích při jídle pomáhá diabetikům snížit hladinu krevního cukru
Malá studie ukázala, že diabetici se lépe vypořádají s cukrem, když si při jídle dopřejí jako vedlejší chod i porci smíchu.Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie