Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Čím jsou zahušťovány biojogurty?

Jogurt je mléčný výrobek, který má přirozeně řídkou konzistenci, avšak češti spotřebitelé jsou zvykli na husté krémové jogurty. Proto jsou biojogurty zahušťovány buď sušeným odstředěným mlékem a sušenou syrovátkou nebo kukuřičným škrobem.
Rubrika: BIO
|
Typ článku: Poradna výživy

Nepoužívá se želatina živočišného původu, kterou můžeme najít v některých běžných jogurtech. Biojogurt nesmí obsahovat modifikované škroby, tuky, umělá aromata či příchutě.

Z brožurky o biopotravinách vydané v roce 2004 organizací pro ochranu spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství Pro-Bio Liga.

Počet přečtení: 3030
Datum: 6. 10. 2009

Mohlo by vás zajímat

Meruňkový jogurt s banánem