Chroničtí „nesnídači“ | Prameny zdraví

Chroničtí „nesnídači“

Studie v Iowě ukázala, že ti, kteří vynechávají snídani, jsou méně pozorní ve škole, méně produktivní v práci a mají prodlouženou reakční dobu – proto u nich mimo jiné dochází k více nehodám mezi desátou a jedenáctou hodinou dopolední.

Chroničtí „nesnídači“

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Poradna výživy

Doporučuje se, aby snídaně obsahovala aspoň patnáct gramů bílkovin. Miska ovesné kaše se sklenicí mléka (i sójového), jeden toast a sklenice pomerančové šťávy představují přibližně toto množství. Většina lidí však takto dostatečnou snídani nekonzumuje.

Prof. Dr. John Scharffenberg, emeritní profesor výživy, Loma Linda University

Počet přečtení: 2 217 Datum: 24. 3. 2009