Banány mi evidentně způsobují pálení žáhy, ale mám je velmi rád. Dají se nějak upravit, aby se tento problém neobjevil? | Prameny zdraví

Banány mi evidentně způsobují pálení žáhy, ale mám je velmi rád. Dají se nějak upravit, aby se tento problém neobjevil?

Banány patří k potravinám, které mohou zvyšovat u některých lidí kyselost žaludku.

Banány mi evidentně způsobují pálení žáhy, ale mám je velmi rád. Dají se nějak upravit, aby se tento problém neobjevil?

Rubrika: Výživová poradna | Typ článku: Rady lékaře

Pokud se jich nechcete vzdát, zkuste je upražit. Tepelná úprava banán změní a pálení žáhy se pravděpodobně nedostaví.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 8 539 Datum: 7. 11. 2010